D. Gary Young

Donald Gary Young geboren op 11 juli 1949 in Salmon Idaho was als kleine jongen al geïnteresseerd in de natuur. Daarom besloot hij op 17-jarige leeftijd om in Canada een ranch te beginnen.
Op een dag in 1973 tijdens het omhakken van een rij bomen kreeg Gary een heftig ongeluk.. Hij kwam hierbij onder een aantal bomen terecht. Dit ongeluk zou zijn leven compleet veranderen: Gary Young belandde in een rolstoel. Na 2 jaar van medicijn gebruik en ellende wilde hij weer de controle over zijn leven terug. En dit lukte! Hij kon zelfs weer lopen na een bepaalde tijd. Hij verdiepte zich in natuurlijke genezing, behaalde zijn master degree in nutrition en een doctoraat in de natuurgeneeskunde.
Gary Young zette zijn eigen praktijk en onderzoekscentrum op in Mexico. Hier verzamelde hij al zijn informatie over de planten en de kruiden en de ondersteuning ervan op het menselijk lichaam. In 1993 begon hij zijn eerste kruidenboerderij en destilleerderij in Mona, Utah in de Verenigde Staten onder de naam Young Living Essential Oils. Samen met zijn vrouw Mary delen ze hun passie voor etherische oliën  in meer dan 20 landen.

In 2015 legde Gary Young zijn werk neer als C.E.O. van Young Living Essential Oils. Hij miste het werk op het land en wilde weer op de boerderijen werken. Mary Young heeft het stokje als C.E.O. overgenomen.

Blue Tansy oogst bij Young Living